Поставени се 10 нови гнезда за царските орли на далноводите во Овче Поле

Во Македонија има 30 пара царски орли а за нив се поставени во Овчеполието 50 гнезда на далноводите

За седум месеци во контејнерите, велешани фрлија 9 тони стакло

Во градот имаше 10 контејнери за стакло каде можеше да се фрла овој отпад а наскоро ќе се постават уште нови 20

Велешани се ослободија од старите кревети, душеци, плакари

78 семејства пријавиле да фрлат габаритен отпад во пролетната акција. Но се фрлало и електричен и електронски отпад

Фабриката за вар во Превалец наследила ,,А,, интегрирана дозвола надвор од процедура

Претходниот сопственик ,,А,, еко дозвола добил за два месеци, наспроти стандардните година дена при тоа без да се праша Општина Велес, кoja поднела жалба за ,,А,, интегриранта дозвола на фабриката

Каналот за отпадни води кај ЈКП Дервен шири смрдеа и зараза

Локалната власт вели пари има се бара решение

Водената пара од фабриката Превалец ги разлуте жителите на Превалец и населба Тунел

Каква е таа водена пареа што наместо во воздух се спушта по земја, праша жител на населбата

Отстранети 28 стари и деградирани дрвја (фото)

На повеќе локации во градот поради опасност по околината се пресечени стари исушени дрвја

ЈКП Дервен започнува со нова акција на собирање на селектиран отпад

Се собира сметот -хартија, картон, пластика, лименки, стакло од граѓаните кои имат добиено жолти канти

Депонијата на гипс од фабриката ХИВ има ниски вредности на радиоактивност

Стручњаците тврдат дека гипсот кој е отпад може да се користи како градежен материјал

Пакомак подари нови 20 контејнери за отпад од стакло

Ќе бидат поставени на јавно -прометни површини и граѓаните таму ќе може да фрлаат стакло и тегли. Донацијата е вредна 375 илјади денари

Од рекреативните места за празникот собрани 10 метри кубни смет

Годинава беше собран далеку помалку смет отколку во претходните години

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »