Антарктички остров кој е побогат со биодиверзитет од Галапагос

„Негостопримлива карпа“ на неколку дена пловење од најблиската цивилизација, беше откриена како повредна за морскиот живот отколку островите во архипелагот Галапагос.

Чистењето на трската, еко хаварија за езерото Младост

Стручњаците реагираат кој е консултиран и кој дозволил во време на мрест да се сече трската што е апсолутно погрешно и овој потег е неплански изведен.

Десет илјади цветни садници го разубавеа Велес

ЈКП Девен во пролетната акција засади десет илјади расад од повеќе видови цвеќиња

Големо пролетно чистење на Велес

Акцијата опфаќа собирање на габаритен отпад, почнува оваа сабота а ќе трае два месеци

4 илјади садници подарок од Прокредит Академијата за велешани

Стотина посетители на Прокредит Регионалната Академија од десетина земји на Југо-источна Европа, им подарија на велешани 4 илјади нови садници дрвја

Процесот Велес против Македонија продолжува, вештачењето не се плаќа

Велешките граѓански здруженија и локалната власт се откажаа плаќањето на понатамошно вештачење вредно 50 илјади евра, заради докажување на загаденоста на почвата во околината на градот, но не се откажаа од тужбата

Се облагородуваше дивата круша

Во текот на двата дена биле накалемени 2,5 илјади калеми различни сорти круша кантарка, вилјамовка, ватефетел, од повеќе делови на Македонија.

ЈКП Девен го чисти Потокот, граѓаните го затрупуваат

Уште еднаш потврдена ниската свест на одделни сограѓани, кој сметот наместо во контејнери го фрлаат во Потокот. До кога?

Се делат канти за смет за почист Велес, но и се крадат

Од добиени 545 распределени се поголем дел, останале уште 154 за поделба

Оваа пролет во Градскиот парк се врши голема реконструкција

Пролетва во Градскиот парк се врши првата поголема реконструкција по 60 години негово постоење.

Или три милиони денари или крај на тужбата против државата

Велес може да се повлече од тужбата против Република Македонија, со која бара пари за обештетување поради тридецениското загадување на градот.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »