Учениците од ОУ Св. Кирил и Методиј собраа најмногу рециклиран отпад

Во Велес годинава во просек по ученик има собрано 1,,35 кг хартија и пластика

Уметноста на сметот

Наградени најдобите изработки по конкурс на Пакомак

Пет дена магла, пет дена велешани дишеа високи концентрации прашина

Високи вредности на ПМ 10, чад и сулфур двеокси далеку под граничната вредност

Ден на дрвото по 14 пат

Во околината на езеро Младост засадени 20 илјади чемпреси

И зеленчукот и медот од велешко се загадени со тешки метали

Објавени резултатите од ланското испитување на проф. Стафилов кои и натаму покажуваат алармантни вредности

Промотивна најава за есенската акција Денот на дрвото 2014

Во Папрадиште засадуваа чемпреси Министерот за одбрана и воените аташеа

Собираме, селектираме, продаваме во ОУ Блаже Конески

Собрани 1 тон хартија и 400 кг пет пластика. Средствата oод продажбата ќе бидат наменети за подобрување на квалитетот на наставата

Велешани дишат чист воздух

Заклучно до октомври, годинава во градот ниту еден ден нема повисоки вредности од максимално дозволените на чад и ЅО2 , според податоците на Центарот за Јавно здравје

Бесплатно се делат пластични канти за смет

Со овој пилот проект годинава ќе бидат поделени 230 канти за отпад, за жителите од улците зад Хигиенски

Засадени дрва на мирот во градинките и Интернатот

Светскиот ден на мирот, прогласен од Обединетите Нации- 21 септември, во Велес го одбележаа Детските градинки и Интернатот, преку засадување на дрво на мирот

Еко мопед година и пол дена се вози низ градот

Илчо Тасков прв во Велес, меѓу првите во Македонија користи еко мопед

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »