Годинава без пролетна акција ,,Ден на дрвото,,

Показателите од минатите години беа дека пролетните акции беа далеку понеуспешни од есенските. Проценот на зафатеност беше многу низок едвај до 10 отсто

Единствена изложба од пластични шишиња

Така децата од градинките го одбележаа Денот на пролетта 21 март

21 март Денот на пролетта и екологијата

Со велосипедска трака, со засадување садници, со летала во воздухот најмладите велешани покажаа дека сакаат здрава животна средина

Сметот во Велес ќе се собира ноќе

Оваа одлука ќе се спроведува во две етапи, откако во пробниот период собирањето на сметот во ноќните часови се покажало како успешно

Прекината постапката за рестарт на Топилницата!!!!!

Министерството за Животна Средина и Просторно Планирање ја прекинува постапката во предметот Топилница се до одлуката на второстепената комисија

Министерот Адеми и претставници на „Метрудхем“ разговараа за Топилница

Конечната одлука околу рестартирањето на велешката Топилница ќе биде донесена транспарентно, врз основа на процедурите, законите и научните аргументи

Во топилницата нема работни активности

Ненадејна посета на еколошките инспекции во топилницата по забелешките дека таму нешто се работи

Депонијата со згура одново ќе се продава

Или ќе се користи за тампонирање на патишта

Адеми, нема да се повтори историската грешка во Велес со топилницата

И општина Велес и граѓанскиот сектор ќе биде вклучен во наредните фази од процедурата за добивање дозвола за рестарт на топилницата

Министерот Адеми доаѓа во вторник во Велес за ги расчисти дилемите

Адеми негира дека има согласност за рестарт на Топилницата, најави посета на Велес во вторник

И општина Велес поднесе жалба на решението по писмото за намери за рестарт на топилницата

Локалните власти грешката на државните институции ја гледаат во неинформираноста на јавноста во оваа процедура.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »