За два часа во Велес собрани 140 м3 смет (фото)

Учествуваа 200 лица, повеќето вработени во општинските институции, граѓаните само посматрачи

Саботна акција за чистење на градот ,,Не валкај - разубави, ден за Велес,,

На три локации во градот, ќе се чистат смет и отпад

Што се граѓаните пријавиле на мобилниот број за горење на опасен отпад

Реакции за горење ќумур, црн чад од оџакот на Македонија пат, Динамо хит, Маслодајна, чистење снег поради погреб

Екологистите реагираа, апаратите за квалитетот на воздухот проработеа

Измерените вредности шараат, гору долу, над и под дозволените вредности, измината седмица

Заврна дожд, сондите за ПМ 10 честичките пак не работат

Екологистите од Велес реагираат, поправете ја сондата во градот, не знаеме каков водух дишеме

Државата не посветува доволно внимание на зачувување на животната средина

Презентирани истражувања за рециклирање и правилно складирање и управување со отпадот

Дивите сметилишта причина за отпадот кој пловеше по реката Вардар

Надлежноста за постапување во овој случаи е кај овластените комунални инспектори и комунални редари од општините, односно униформирани полициски службеници-тврдат од ДИЖС

Четири дена Велес со високи вредности на ПМ 10, локалната власт предупредува

Препораки до граѓаните за да се намали загадувањето на воздухот, за зачувување на здравјето, но и за заштита на ранливите категории

Проработеа апаратите за квалитетот на воздухот, резултатите поразителни

Три дена по ред ПМ 10 честичките во воздухот во Велес далеку над граничните вредности

Во фабриката за вар не сакаат контрола на работата

Во два наврати попречуван во работата државниот инспектор за екологија

Знае ли некој каков воздух дишеме

ПМ10 честичките во време на најголемо загадување, во Велес не се мерат три седмци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »