ЈКП Дервен го собира сметот и го одржува зеленилото по селата

Нови работни активности на велешките комуналци за почиста и поубава околина

Пронајдено ново животно на островите на Индонезија

ТРМР донесува Фотографии од животното Crocidura genus

Електронскиот отпад НЕ на ѓубриште

ЕД Вила Зора започна проект со кој ќе го собира и рециклира електронскиот отпад, стари монитори, телевизори, мобилни телефони

Антарктички остров кој е побогат со биодиверзитет од Галапагос

„Негостопримлива карпа“ на неколку дена пловење од најблиската цивилизација, беше откриена како повредна за морскиот живот отколку островите во архипелагот Галапагос.

Чистењето на трската, еко хаварија за езерото Младост

Стручњаците реагираат кој е консултиран и кој дозволил во време на мрест да се сече трската што е апсолутно погрешно и овој потег е неплански изведен.

Десет илјади цветни садници го разубавеа Велес

ЈКП Девен во пролетната акција засади десет илјади расад од повеќе видови цвеќиња

Големо пролетно чистење на Велес

Акцијата опфаќа собирање на габаритен отпад, почнува оваа сабота а ќе трае два месеци

4 илјади садници подарок од Прокредит Академијата за велешани

Стотина посетители на Прокредит Регионалната Академија од десетина земји на Југо-источна Европа, им подарија на велешани 4 илјади нови садници дрвја

Процесот Велес против Македонија продолжува, вештачењето не се плаќа

Велешките граѓански здруженија и локалната власт се откажаа плаќањето на понатамошно вештачење вредно 50 илјади евра, заради докажување на загаденоста на почвата во околината на градот, но не се откажаа од тужбата

Се облагородуваше дивата круша

Во текот на двата дена биле накалемени 2,5 илјади калеми различни сорти круша кантарка, вилјамовка, ватефетел, од повеќе делови на Македонија.

ЈКП Девен го чисти Потокот, граѓаните го затрупуваат

Уште еднаш потврдена ниската свест на одделни сограѓани, кој сметот наместо во контејнери го фрлаат во Потокот. До кога?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »