Еко акција на волонтери, се чистеше брегот на езеро Младост (фото)

Собран е еден трактор смет

Советниците бараат локалната власт да постави пет мониторинг станици за квалитетот на воздухот

Ова барање доаѓа по реакциите на граѓаните за работата на Варницата ,,Техно павер,, и пожарот во Маслодајна. Се бара и информација има ли поствено мерна станица варницата Техно Павер како што е според добиената А еко дозвола

Велешка Крзнара ја пушти во работа пречистителната станица

Инвестицијата е вредна 300 илјади евра

Сопственикот на депонијата со згура, ја доби ,,Б,, еколошката дозвола, транспортот ќе започне до крајот на годината

Ова е прво решавање на една еколошки жешка точка во Македонија, што е голем предизвик кажа еколошкиот експерт Љупчо Аврамовски

Сто илјади евра глоба за Маслодајна, за пожарот во силосот каде изгореа 400 тони пелети сончоглед

Одговорните лица од Маслодајна ја прифатиле вината и се согласни за спроведување на постапка за спогодување за намалување на висината на казната

ВМРО-ДПМНЕ реагира на загадувањето во Велес

Прашуваат има ли поднесоци против загадувачите?

И велешани имаат за фрлање мебел, не само тие од Зајас во река

Неделава на неколку локации во градот, дервенци нашле фрлен мебел на јавна површина

Самозапалување на пелетите и техничката неисправност на сондата во силосот е причина за пожарот во Маслодајна

,,Благој Ѓорев,, е најинспектирана инсталација на општина Велес, кажа инспекторката Билјана Манаскова Шуркова

Био разградлив отпад од винската индустрија неповратно се фрла на депонии

Во Вардарски регион има 54 винарии кои лани создале 43 илјади тони отпад

Триесетина велешки семејства ќе добијат субвенционирани енергетски ефикасни тела

За набавка на нови инвертори и печки на пелети, Советот одлучи да се доделуваат до 15 илјади денари по семејство од социјално ранливата категорија, од општинскиот Буџет

И натаму бреговите и реката Вардар, служат за фрлање на смет

Состојбата полоша отколку што пред два месеци, многу повеќе ѓубре, отпад во и покрај Вардар. Акција , која ја изведоа волонтерите од ,,Македонски спасител,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »