Лани собрано повеќе габаритен отпад а помало количество градежен шут

Во 2021-ва се чистеа и дивите депонии

Се ослободуваат „заробените дрвја“ во Велес

За целосно да се ослободат потребно е да се применува и одлуката за забрана за плакатирање на дрвјата во градот

Четврти пат за два месеци се чистеше Дервенскиот поток

3алудни апелите и предупредувањата до ЈКП Дервен да се почитува комуналниот ред, кога за некои наши сограѓани тоа не важи. Но само во овој дел на градот

Ставен на увид планот за изградба на асфалтна база во кругот на каменоломот МИ-СА

Предвидено е да се гради и пристапен пат. Увидот трае до 9-ти февруари

Иако лани намaлен e бројот на денови со загаден воздух во Велес, екологистите велат многу се

Лани во јули имаше високи вредности на ПМ 10, несвојствено за лето

По трет пат за месец и половина се чистеше Дервенскиот поток

Дел од граѓаните неми на апелите да се почитува комуналниот ред

На јавниот повик доделени 48 садници за склопен брак, новороденче, вдомено животно, изградена куќа, купен стан

Лани локалната власт обезедила и на јавните површини биле засадени над 1,5 илјади садници дрвја од нив 491 биле шестгодишни листопадни

Ноќеска на Коледе измерена највисоката вредност на ПМ 10 честички зимава во Велес

Попусти беа укажувањата од локалната власт граѓаните да се однесуваат одговорно на Коледе

Депонијата со згура се отстранува бавно, лани извезени само 14 камиони

Од концесионерот „КЕПС МАУНТ ГРУП“, лоцираат три причини, зошто е мало количеството на отстранета згура.

Се чистат дивите депонии, создадени од неодговорни граѓани, кои сметот и шутот го фрлаат на јавни површини (фото)

Исчистени дивите депонии кај Сателитска населба езеро Младост, на патот кон село Сопот, позади Гарденија, кај Стар мост...

ШС Бабуна- Велес ги пошумува опожарените површини кај езеро Младост (фото)

Биле засадени 135 илјади садници јавор, јасен и чемпрес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »