Велешани ќе го ,,ослободуваат ,, градот од топилницата

На Денот на ослободувањето на Велес, 9-ти ноември, ќе се организира голем еколошки протест против рестартот на загадувачот

45000 зошто и само илјада затоа

Кои се причините поради кои велешани во голем број не ја сакаат топилницита тука и овде

Велешките екологисти против рестартирање на Топилницата

Неуспешен обид на Метрудхем за велешани за нивната судбина да дебатираат во Скопје

Голема озонска дупка над Арктикот

Големата озонска дупка над Северниот пол ги загрижува научниците во светот. Низ дупката, која во споредба е пет пати поголема од Германија, на Земјата продреа опасни УВ зраци. Погодени беа и некои региони на Европа.

Се краде цвеќето, но и кантите за смет

Свежо засаденото цвеќе од јавните површини несовесни граѓани го крадат за дома. Истото се случува и со кантите за смет кои ги снемува од главната улица

Јакупица и Даутица да станат национален парк

Ова е иницијатива на велешките екологисти

Метрудхем најавува рестарт на Топилница, велешани велат не фала

Жестоки реакции по најавите дека е можен рестарт на големиот загадувач, кој отера во смрт и разболе многу велешани

Велешани летово се гушат во смрдеата на свињарските фарми

Велешани летово се гушат во смрдеата на свињарските фарми кои ги има во околината на градот. Се чувствува и во центарот на градот, но и на Којник

Тополка, во долниот тек мртва река

Реката Тополка во нејзиниот долен тек ова лето е мртва река. Наместо бистра вода по неа тече матеж и таа е бела, како млеко

ЈКП Дервен го собира сметот и го одржува зеленилото по селата

Нови работни активности на велешките комуналци за почиста и поубава околина

Пронајдено ново животно на островите на Индонезија

ТРМР донесува Фотографии од животното Crocidura genus

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

АНКЕТА »

Дали честите акциски контроли на сообраќајната полиција, изминатите два месеци, воведоа ред во однесувањето на возачите и пешаците?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »