Процветаа јапонските цреши во Велес

Во Градскиот парк процветаа трите стебла на јапонски цреши. ЈКП Дервен пак минатата година засади 50-тина садници со исто дрво во паркот пред Гимназијата, кои годинава прв пат процветаа.

Пролетта го разбуди дрвото кое Вардар го донесе со поплавата

Раззеленија дрвјата среде река, кој Вардар го донесе од поплавата од 5-ти декември минатата година.

Штрковите се вратија

Старите велат дека по Благовец се враќаат и ластовиците и штрковите, што во пракса деновиве се покажа.

Сите бои на 1-ви април, денот на шегата

Децата си ставија маски и не развеселија. Политичарите кои често не лажат, овој ден ги немаше.

Сите бои на 1-ви април

Децата си ставија маски и не развеселија. Политичарите кои често не лажат, овој ден ги немаше.

Наносите од дрвја ја загрозуваат безбедноста на Гемиџи

Ќе го отстрани ли некој дрвјата од надојдениот Вардар или ќе се чека летото, социјално загрозените семејства да ги соберат

Честитки за 8-ми март

Честитки за меѓународниот ден на жената

Кој рано рани, ќе изѕемне

Овошките во велешките дворови процветаа во зима

Велешани на кровот од Балканот

Четворица велешани минатата седмица го освоија Мусала, највисокиот врв на Балканот

Буба, но ниту лета ниту лази

Овој фолцваген со години стои заборавен од газдите преку пат на канцелариајта на комуналниот инспектор и е опаснсот по околианта

Мразулци надвиснати во тунелите на автопатот Скопје Велес

Загрозена безбедноста на патниците во тунелите од автопатот Велес - Скопје и обратно, поради огромните мразулци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »