Зајаци шетаат низ Велес

Репрезентативен примерок на зајак шета во околината на Бензинската пумпа на Макпетрол, кај семафорите

Доаѓаат празници

Неколку велешки излози го најавуаат доаѓањето на Нова година

Во Велес растат и палми

Не е никаква монтажа или режија, напротив во Велес успева и палма.

Рибари има а има ли риба?

На кејот од реката Вардар многу рибари но малкумина се враќаат дома со улов

Маалска чешма протече

По четириесетина години пауза протече вода од Маалска чешма

Што е ова?

Можеби ви наликува на хибискус, на некој опијат или.. Ова е бамја,од велешките градини, која се наоѓа на трпезите на секое семејство а еве како изгледа нејзиното стебло кое достигнува до човечка височина

Чекајќи ја есента

Што пишува на оваа сообраќајна табла, ќе дознаеме кога ќе паднат лисјата од дрвото

Честит празник 8-ми септември

Во пресрет на празникот, еве како по градските бандери се закачуваше државното и локалното знаме

Дремка

Прозевката може да дојде па и кога земета изјава од соговормик

Заборавената убавина на Бентот

Се сеќавете ли на омиленото капалиште на велешани Бентот? Еве низ фото репортажа, каква е неговата денешна состојба

Дожд, за освежување

Бидејќи наскоро нема да заврне дожд во градот, еве неколку тазе фотографии од дожд во околината на Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

АНКЕТА »

Дали попустите за „Црниот петок“ ги оправдаа очекувањата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »