Заклетва на новата генерација војници на АРМ

Во велешката касарна Алексо Демниевски Бауман заклетва даде 11-тата генерација војници кои доброволно служат во АРМ

Езера со вода по секој дожд по велешките тротоари

Ако се движите по велешките тротаори откако ќе падне дожд имате две опасности. Да ве избањаат шоферите поради дупките полни со вода на коловозот. Или да не можете да ги минете езерцата вода поради нивната голема површина која е невозможно да се мине без снаодливост.

Велешките гимназијалци на 24 мај во посета на базиликата Сан Клименте

Велешките гимназијалци од трета година на 24 мај, денот на Словенските просветители Св.Кирил и Методиј беа во Ватикан и се поклонија на моштите на Св. Кирил во базиликта Св.Клементе

Иако Велес не е Мексико, тука растат и цветаат кактуси!

Иако кактусот е растение кое вирее и расте во пустинските делови на Мексико и САД ( Тексас и Ново Мексико) него го има во велешката околија.

Посетете го Стоби

Посетете го локалитетот Стоби, има што да се види. Скратен час по историја, на едно место за неколку часа.

Матурска парада со скромен број учесници

Велешките матуранти во петокот на пладне во Младинскиот парк учествуваа во Матурска парада 2010 , заедно со матурантите од Скопје, Куманово, Кавадарци и од Струга.Зачудувачки слаб беше годинашниот одѕив со само 16 учесници кои вака решија да го помнат полнолетството

За нивниот ден, ново противпожарно возило

По повод 20-ти мај светскиот ден на пожарникарите, Противпожарната единица од Велес доби ново модерно возило подарок од Владата и Дирекцијата за заштита и спасување.

Саем за здрав храна во ОУ Блаже Конески

Учениците од ОУ Блаже Конески организираа саем на здрава храна за добротворни цели

Европа во Велес за еден ден

Денот на Европа 9-ти мај се одбележа во Велес, во Младинскиот парк. Таму беше и Влатко Илиевски со негов мини концерт.

Ретки егзотични дрвја во Градскиот парк

Доколку не сте биле во Градскиот парк, сте ја пропуштиле можноста да уживате во прекрасните цветови на ретките дрвја, магнолија и јапонска цреша.

Велигден и 1-ви април во детскиот свет

Како децата од Велес го одбележаа 1-ви Април, денот на шегата и Велигден.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

АНКЕТА »

Каде го минавте летниот одмор?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »