И во Велес се вее државното знаме

Велес е дваесетиот град во Македонија во кој се вее државното знаме на Република Македонија. Дилема кај граѓаните, дали јарболот навистина е висок 30 метри

Ново капалиште во Велес, фонтаната во Младински

Еве каде најдоа разлаување некои од градските деца, за кои базенот е недостапен

ЈКП Дервен го разубавува Велес

Напоредно со редовните работни активности за озеленување и чистење на градот, во пресрет на културната манифестација „Рацинови средби“, ЈКП Дервен и локалната самоуправа работат забрзано на разубавување на градот.

Воден свет завршна приредба на генерацијата 2004 година

Во спортската сала Гемиџии во саботата се одржа свечена завршна приредба по повод испраќањето на генерацијата 2004 година и презентација на проектот,, Воден свет,,.

Нивото на езерото Младост

За да се расчистат дилемите дали и колку е покачено нивото на велешкотое зеро Младост погледнете ги фотографиите

Заклетва на новата генерација војници на АРМ

Во велешката касарна Алексо Демниевски Бауман заклетва даде 11-тата генерација војници кои доброволно служат во АРМ

Езера со вода по секој дожд по велешките тротоари

Ако се движите по велешките тротаори откако ќе падне дожд имате две опасности. Да ве избањаат шоферите поради дупките полни со вода на коловозот. Или да не можете да ги минете езерцата вода поради нивната голема површина која е невозможно да се мине без снаодливост.

Велешките гимназијалци на 24 мај во посета на базиликата Сан Клименте

Велешките гимназијалци од трета година на 24 мај, денот на Словенските просветители Св.Кирил и Методиј беа во Ватикан и се поклонија на моштите на Св. Кирил во базиликта Св.Клементе

Иако Велес не е Мексико, тука растат и цветаат кактуси!

Иако кактусот е растение кое вирее и расте во пустинските делови на Мексико и САД ( Тексас и Ново Мексико) него го има во велешката околија.

Посетете го Стоби

Посетете го локалитетот Стоби, има што да се види. Скратен час по историја, на едно место за неколку часа.

Матурска парада со скромен број учесници

Велешките матуранти во петокот на пладне во Младинскиот парк учествуваа во Матурска парада 2010 , заедно со матурантите од Скопје, Куманово, Кавадарци и од Струга.Зачудувачки слаб беше годинашниот одѕив со само 16 учесници кои вака решија да го помнат полнолетството

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »