Порој, поплава, Велес по пролетен дожд

Како Велес изгледаше како Венеција

Учениците од Коле Неделковски на гости во Полска

Најдобрите ученици од средното училиште Коле Неделковски заедно двајца професори, Орданче Амбарков и Ѓоко Ѓоргиев, седум дена престојуваа во Полска. Фото репротажа од престојот.

Езерото Младост побеле

Познавачите велат дека причина за тоа е цветањето на алгата

Фото репортажа од местото на убиството

Низ повеќе фотографии, каде се случило убиството и како изгледа автомобилот во кој е пукано

Насмевка на природата, во најубавиот месец од годината

Темјанушки кои ви се насмевнуваат. Или како изгледа цветниот мај низ фотографии

Зошто Никола го привлекува вниманието на велешани

Никола Александровски со неговата оригинална фризура е постојано на мета на велешани

Велигденски јајца од Полска за велешани

Со брза пошта, десет шарени јајца од полскиот град Новогард стигнаа до Велес

Доаѓа Велигден или Божик

И додека Нена ги рекламира семејните велигденски кошнички за тоа време Скрин - мeдија ја чува честитката на локалната власт за Нова година и Божик

Процветаа јапонските цреши во Велес

Во Градскиот парк процветаа трите стебла на јапонски цреши. ЈКП Дервен пак минатата година засади 50-тина садници со исто дрво во паркот пред Гимназијата, кои годинава прв пат процветаа.

Пролетта го разбуди дрвото кое Вардар го донесе со поплавата

Раззеленија дрвјата среде река, кој Вардар го донесе од поплавата од 5-ти декември минатата година.

Штрковите се вратија

Старите велат дека по Благовец се враќаат и ластовиците и штрковите, што во пракса деновиве се покажа.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »