Чекајќи ја есента

Што пишува на оваа сообраќајна табла, ќе дознаеме кога ќе паднат лисјата од дрвото

Честит празник 8-ми септември

Во пресрет на празникот, еве како по градските бандери се закачуваше државното и локалното знаме

Дремка

Прозевката може да дојде па и кога земета изјава од соговормик

Заборавената убавина на Бентот

Се сеќавете ли на омиленото капалиште на велешани Бентот? Еве низ фото репортажа, каква е неговата денешна состојба

Дожд, за освежување

Бидејќи наскоро нема да заврне дожд во градот, еве неколку тазе фотографии од дожд во околината на Велес

Жардинери на канделабри

ЈКП Дервен постави педесетина жардинери на канделабрите од двата моста во градот

Патлиџан рекордер, тежок само

Во нивите на велешкото село Ногаевци се роди домат тежок 1.6 кг што е своевиден рекорд.

Иако Велес не е Солун, тука растат и цветаат олеандри

Бројни се примерите на дворовите на велешани кои одгледуваат зокуми или олеандри

Велес на 38 степени

Денес 15 јули во 15 часот Хидрометеоролошкиот завод ја измери највисоката температура во земјава во Велес. Под сенка +38

На викенд до Мокрени и Ораов Дол

Предлог каде да минете викенд, блиску до градот а далеку од жештината и гужвата, на падините на планината Бабуна

15 години радио Голди

Второто приватно радио во Велес одбележа јубилеј 15 години постоење. Честитки за Божана Ќулавкова

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »