Матурска парада со скромен број учесници

Велешките матуранти во петокот на пладне во Младинскиот парк учествуваа во Матурска парада 2010 , заедно со матурантите од Скопје, Куманово, Кавадарци и од Струга.Зачудувачки слаб беше годинашниот одѕив со само 16 учесници кои вака решија да го помнат полнолетството

За нивниот ден, ново противпожарно возило

По повод 20-ти мај светскиот ден на пожарникарите, Противпожарната единица од Велес доби ново модерно возило подарок од Владата и Дирекцијата за заштита и спасување.

Саем за здрав храна во ОУ Блаже Конески

Учениците од ОУ Блаже Конески организираа саем на здрава храна за добротворни цели

Европа во Велес за еден ден

Денот на Европа 9-ти мај се одбележа во Велес, во Младинскиот парк. Таму беше и Влатко Илиевски со негов мини концерт.

Ретки егзотични дрвја во Градскиот парк

Доколку не сте биле во Градскиот парк, сте ја пропуштиле можноста да уживате во прекрасните цветови на ретките дрвја, магнолија и јапонска цреша.

Велигден и 1-ви април во детскиот свет

Како децата од Велес го одбележаа 1-ви Април, денот на шегата и Велигден.

Во пресрет на Велигден

Четиридневното празнување на Велигден започнува в петок а ќе трае до понеделник.

Невозможна мисија, отвори го пенџерчето

Како да се отвори овој прозор е дилема која е присутна 40-тина години! податок за ,,Гинис,, прозор кој откако е поставен не е отворен.

Награда

Што се можете да добиете, на некоја од велешките женски забави.

Снежен 8-ми март

Денот на жената во нескојдневен амбиент, во бело.

Големата вода

И Вардар и езерото Младост се полни со вода

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »