Во Скопје наскоро се отвора ИСТ ГЕЈТ МОЛ, нов центар за мода и забава

Ист Гејт Мол се отвора за јавноста на 29 октомври. Познати брендови кои ќе имаат свој продажен салон: Zara i Zara Home , Armani Exchange, Calvin Klein, Sinsay, Mango, Madame Coco, Prenatal...

ЈКП Дервен набави две нови возила за комунален смет

Набавката е во вкупна вредност од 7.552.000 денари,со вклучен ДДВ

Сушата предизвика реката Бабуна да пресуши во нејзиниот долен тек (фото)

Ваква е состојбата повеќе од еден месец

Од денес- петок, времено Градскиот пазар лоциран на паркингот покрај Вардар

Пазарџии ќе бидат лоцирани таму се додека не се заврши горниот дел од Градскиот пазар, додека тој не биде покриен

Сланата која падна пролетва на 8-ми април предизвика штети од 8,6 милиони денари

Извештајот на комисијата за проценка на штети го усвои Советот е препратен за обесштетување

Меѓународниот наменски воз „Конектинг Јуроп експрес“ утрово мина низ Велес (видео)

Возот патувањето го започна на 2 септември во Лисабон а ќе го заврши, на 7 октомври во Париз. Целта е да се подигне свеста за патување со железница, оти само 7 отсто од патниците во Европа користат воз како превозно средство

Одземени лиценци на три нафтени компании, меѓу нив и на една од Велес

Од Регулаторната комисија за енергетика соопштија дека овие три компании немале складишни капацитети за резерви на нафта и нафтени деривати

Ново пролонгирање на рокот на изградба на горниот дел од пазарот

Наскоро започнуваат градежните работи и на долниот дел од пазарот

Со средства од ЕУ ќе се гради колекторски систем и пречистителна станица за отпадни води во Велес

Поради комплексноста и специфичноста на теренот, реализацијата на проектот би траела подолг временски период а би започнала со изведба 2023 година

Реконструиран е објектот на Полициското одделение во населба Чашка

Инвестицијата е пет милиони денари, средства издвоени од буџетот на МВР

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147

АНКЕТА »

Дали Македонија еден ден ќе биде членка на ЕУ?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »