Втора седмица штрајк на СОНК, во Велес поддршката била целосна од страна на вработените во училиштата и градинките

Во градинката во Велес, згрижување побарале родители на 40-тина деца, кои биле прифатени

Реконструкцијата на железничкиот патен премин на мостот „Гемиџии“ заврши

Од утре недела започнува модернизацијата на патниот премин „Дворови“

Се реконструираат железничките патни премини во Велес

Ова е трета реконструкција на истиот премин за осум години, но од МЖ велат дека новата подлога ќе трае најмалку десет години

Магацините полни со масло за јадење, рафтовите во продавниците празни

Повеќе од 500 тони пакувано масло за јадење на велешка Малсодајна е подготвено да се најде во продажба, но интересот за него е мал

Непочитувањето на временската рамка за дотур на стока, создава неред во сообраќајот во градот

Одлуката со која се регулира дотурот на стока во централно градско подрачје доставување на стока се врши секој ден, во временскиот период од 23:00-06:00 часот и од 09:30-11:30 часот

Платениот паркинг во Велес ставен во мирување

По излегувањето на одлуката во Службениот гласник на Општиан Велес, не треба да се плаќа паркирањето во градот

Отворена фабрика за сточна храна на УНИ АГРО

Вредноста на инвестицијата е 106.3 милиони денари, од кои 51.8 милиони денари се кофинансирани преку ИПАРД, половина е од сопствени средства на инвеститорот

Штрајкот во Велес на наставниците од училиштата и воспитувачките од градинките, масовно поддржан од вработените во СОНК

Во Детските Градинки, од Велес каде се згрижуваат 1,2 илјади деца во шест клона, денес родителите донеле 38 деца да бидат згрижени

Врачени договори на семејството сточари Андови од Црквино, за набавка на високо квалитетни грла добиток

За набавка на високо педигриран добиток имало исклучително висок интерес, потпишани се 103 договори

Од понеделник штрајк на воспитувачките во градинките и на наставниците од образованието

Од среда 14 април со генерален штрајк почнуваат вработените во Македонска пошта

И набавката на цветен расад ги скара велешките советници

Колку пари е потребно за хортикултурно уредување на градот, беше спорно за членовите на Советот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »