Коцевски реагира Велес не добива адекватна помош од државата, по бројот на заболени со корона вирусот

Градоначалникот најави дека разликата од минималната плата до таа што је прима ќе ја уплатува на наменската сметка за борба против ковид-19

Градскиот пазар ќе работи сите три дена од првомајскиот продолжен викенд

Работно време е од 6 до 12ч

Парите кои граѓаните од сателитската населба кај езеро Младост ги платиле за комуналии Коцевски објасни дека биле потрошени на други локации во градот

Градоначалникот најави дека постепено ќе ги решаваат проблемите на инфраструктурата од оваа населба, за која жителите оправдано реагирале

Семејството Етоски од Швајцарија, донираше пакети за храна за семејства во социјален ризик

30 пакети се поделени во Општина Чашка и 15 во Велес

Локалната власт и ЈКП Дервен од денес, понеделник, со редовно работно време

Се применуваат пропишаните мерки за заштита од корона вирусот

Нов железнички возен ред, по скратениот полициски час

Новина е што кон и од Гевгелија и Битола патничките возови сообраќаат и попладне

Велигденски оброк на Велик Петок, за гладните од Велес

Со храна од гостилница ,,Боеми,, и донација од семејството на Панче Ќумбев, оброк за социјални загрозените случаи

Дрекселмаер со донација за велешките здравствени работници

Доставена е до Центарот за Јавно здравје, Здравствен дом и Општа Болница

Младиот кромид остана по нивите, корона вирусот влијаеше на откупот

Цената е 100 денари за врзоп а претходните години се продавал и за 250 и 350 денари

Жито маркети со донација на хуманитарни пакети за Велигден за ранливите категории

Пакетите ги делат волонтери од Општинскиот Црвен крст. Пакетите се со цел да ја збогатат празничната велигденска трпеза во домови на велешани кои се во социјален ризик

Жито маркети донираа еден милион денари на Министерството за здравство

Целта е да се помогне на здравствените работници за поефикасно и побрзо да се изборат со ситуацијата

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »