Распишан е тендерот со кој ќе се уредува центарот на градот, за негов нов лик (фото)

Средствата во висина од 750 илјади евра се грант од ЕУ. Ќе се уредуваат два кружени тека и ќе има промена на режимот на сообраќај на три улици од центарот

Во Велес престојуваат 32 странски државјани, ангажирани како работници

Ангажираните лица се од шест држави

Пред истекот на рокот ВВ „Тиквеш“ им ги исплати средствата на лозарите за откупеното грозје

Од индивидуалните производители и правни лица со кои соработува „Тиквеш“ откупени беа 32,2 милиони килограми грозје, што претставува една третина од целокупните откупени количини во земјава

Штрајкот на железничарите прекинат, платите исплатени, од попладнево возовите повторно сообраќаат

Штрајкот траеше 12 дена

Башиноселци кренаа раце од одгледување на младиот кромид

Се помалку род и се помалку откупувачи

Мало мовче е во темница оти се уништуваат канделабрите и се крадат светилките и каблите

Светилкиите биле неколку пати менувани, но секогаш имаат ист крај, се крадат или уништуваат

Кога пред 150 години првиот воз во Македонија од Солун до Велес стасал со брзина од 30 км на час, денес до Скопјe возот патува со 20 км на час

На големиот јубилеј, железничкиот сообраќај во Македонија е во прекин со денови. Ако првиот воз во Македонија стаса од Солун за Велес, Македонија со години е железнички изолирана од соседите, нема меѓународни возови

Ограничувањето на брзината на движењето на возовите од Скопје до Велес е поради лошата состојба на пругата, прв пат јавно кажа директот Локвенец

Изградба на брза пруга во Македонија е можно само источно од сегашната траса и процента цена на чинење е 4 милијарди евра

По реакциите за градежните работи на ул. Благој Ѓорев, градоначалникот Колев кажа дека работите ќе завршат пред рокот

Рокот на изведба бил четири месеци, започна на 27 јануари а треба да завршат со асфалтирање в понеделник

Пролетните дождови го качија нивото на реката Вардар во Велес

Утрово, среда, се измерени 138 цм што е за 18 цм повеќе од вчера

По девет часа работа отстранет одронот на земја на автопатот Катланово- Велес

Од ЈП Македонија пат поставени се сообраќајни знаци за претпазливо возење, бидејќи се можни нови одрони.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »