Огревното дрво во ЈП „Македонски шуми“ со нови 20 отсто повисоки цени

Цените на сите видови огревно дрво се зголемени за 20 отсто, откако претходно беа непроменети од 2009 година

Се гради нов паркинг кај ОУ Блаже Конески

Се очекува дека со неговата изградба ќе се намали сообраќајниот метеж кој се создава на улица Љубљанска

Овчарите се жалат, уште ги немаат добиено субвенциите за мината година

Овчарите не ги добиле парите за лани а летово треба да се обезбеди храна за овците за наредната зима

Дојде време за годинашнава берба на грозјето, некои лозари уште не ги добиле парите од предадениот род лани

Лозрите не се задоволни и од понудените откупни цени

Сите што аплицираa за субвенции за велосипед, сите ќе добијат средства

За оваа мерка беа пријавени 28 граѓани кои ќе добијат по три илјади денари

Цената на огревното дрво висока, но ниту го има по складовите

Цената се движи од 2,5 илјади денари во ШС Бабуна каде ретко се наоѓа, до 3,5 и 4 илјади денари за просторен метар, во приватните складови

Донесени мерките за заштеда на електрична енергија

Што Владата препорача на домаќинствата а на што ги обврза државните институции. Мерките важат од 1 септември годинава до 31 март 2023

Во Тиквешијата нема аргати за берба на грозјето

Предлогот да се ангажират работници од Албанија, за лозарите е неприфатлив

Вработените од Колска предупредуваат, со затворањето на фабриката, поправката на вагоните ќе се врши во странство за далеку повисоки цени

Протест на вработените од „Колска“ пред УЈП. Фабриката за шински возила „Велес“ е меѓу најстарите на Балканот, изградена 1916-та година, од страна на Германците во периодот на Првата Светска војна. Што се сработи Колска во нејзината богата историја и остави силен траг во силен траг во македонската економија и железница

Вработените од Колска ги сопреа утринските возови за Гевгелија и Битола, бараат одговор за иднината на фабриката

УЈП поради долг од 37 милиони денари, донел одлука за присилна наплата преку продажба на дел од имотот

Жито Маркети отворија нова продавница во Скопско Ново Село

Жито Маркети ја шири сопствената мрежа во Општина Ѓорче Петров

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »