Свинско месо од увоз, јајцата 9 денари

Проблемите во работењето во Жито Вардар доведоа до зголемен увоз на свинско и висока цена на јајцата

Повардарие лепело етикети на вина, заштитени од Тиквеш

Винарницата „Тиквеш“ го доби судскиот спор со конкурентот „Повардарие“ оти неготинци употребувале етикети на шишињата за вино кои биле идентични со тие на кавадарчани.

Стопирање или промена на Законот за адвокатски маркички

Рокот до кога треба да се изјасни Собранието или Министерството за финансии е 16-ти февруари

Дел од пазарот во Нова Населба ќе се изнајмува, за маркет

Корисникот има обврска да го санира кровот

Кованите пари од 50 дени одат во историјата

Ако случајно имате, чувајте си ја, бидејќи се реткост а и онака требат ситни за паричето на Бадник

Езерото Младост порибено со 150 кг крап

Овој пат беа пуштени поголеми парчиња крап. Затоа и казната ако се фати рибокрадец е повисока, 4 илјади денари плус кривична

Тргна целосно репариран моторен воз, изработен во Колска

Во железницата се возат 1,5 милион патници годишно а половината од нив патуваат на релација Велес - Скопје и обратно

Новогодишен невкус, картон маало

Центарот на градот окупиран од картон препродавачи

Вардар порибен со шест илјади парчиња крап

Следните три месеци забренет лов на крап на Вардар во велешко

Велешките стилисти против домашното работење на диво

Велешките мајстори на разубавувањето, фризерите и козметичарите дигнаа глас против нивните нелегални колеги кои работат дома

Стечај за неликвидните Киро Ќучук, Велеспром и Керамика Нова?

Именувани се предстечајни управници, по барање на УЈП, парите уплатени, рочишта закажани за јануари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112

АНКЕТА »

Дали е потребно забрана за користење на мобилни на наставата во училиштата?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »