Министерот Бочварски не открива какво решение е предвидено за дивата викенд населба во долнитот тек на река Бабуна

Повика откако предлог Законот ќе биде поставен на ЕНЕР (Единствен национален регистар на прописи на Р. С. Македонија) јавноста да се изјасни за предлозите

Платениот паркинг уште не е воведен, ова е тест период за запознавање на возачите

Директорот на ЈП Парк спорт и паркинзи објаснува дека следниот период возачите ќе бидат запознаени со функционирањето на платените паркинзи

И покрај најавите дека ќе започне асфалтирањето на патот Стровија - Богомила, засега нема градежни активности

Останаа неасфалтирани 3,9 км пат кој ќе го поврзе регионот на Азот со Пелагонија

Наместо уредување на речното корито на Вардар кај Уланци, копање на песок, коe го загрозува мостот

Диво црпење кое тешко се застанува на пат

По година и половина пауза продолжи изградбата на експресниот пат Градско - Прилеп

Рокот на изведба е две години, должината на патот 15,5 км а инвестицијата е 25 милиони евра, поголемиот дел од ИПА Фондовите

Невремето од лани, од 8-ми август во велешко предизвика штета до 4,2 милиони денари и еден загубен човечки живот

Извештајот на комисијата за процнека на штети го усвои Советот ми истиот е препратен за обештетување

Велешани имаат потреба од старечки дом а некогашниот е неискористен, празен и пуст

Ниту вицепремиерот Битиќи не дава надеж дека овој објект може да му се врати првобитната функција

Одлуката за изнајмување на плажи и подвижни шанкови н езеро Младост не е спроведена, оти нивото на водата било високо

За по оваа одлука имаше голем и интерес кај јавност

Од ТАВ Аеродроми ќе се финасираат три проекти во Велес, Градско и Чашка

Вкупнта вредност на трите проекти за изградба на ифраструктура е 30 милиони денари

Дисконтниот синџир „Мере“ - „Рускиот Лидл“, влегува во Македонија, ќе отвора маркет и во Велес

Рускиот синџир маркети бара работници на неколку позиции

Рокот за промена на старата водоводна мрежа на 13 улици во Велес измина, се реализираше само на четири

Од Министерството за транспорт и врски оптимистички најавуваат дека останатите улици ќе се завршат до 20-ти септември

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »