Прифатена реакцијата на сопствениците на тезги со непрехранбени стоки, а имаат фирми, да се дислоцираат на долниот дел на пазарот не на паркингот

Вкупниот простор на паркингот, кој времено, додека се гради горниот дел од пазарот, ќе биде пазар, е 3,1 илјади м2 на кој ќе бидат поставени 106 тезги

Жителите на Општина Велес, со висок степен на одговорност, меѓу најдобрите плаќачи на данок на имот во земјава

Висока реализација има во општините Лозово и Чашка, пониска во Градско

Полицискиот час го промени патничкиот железнички возен ред

Промените се од денес, среда со важност следните 12 дена

Познат изведувачот на градежните работи за покриен пазар на горниот дел

Следи дислокација на тезгите, обезбедување на просторот по што би почнале градежните работи, кои би се изведувале четири месеци

Како со самопридонес се градеше филтер станицата за вода, пред 30 години

Сеќавање на Ане Маџаров

Езеро Младост порибено со еден тон крупен крап

Порибени беа и река Вардар со 200 кг и река Црна со 100 кг

Техничко - технолошки факултет од Велес доби средства од Министерството за земјоделие за опремување на лабораторијата

Вкупната вредност на грантот, за четири факултети е 600 илјади евра

Велешани пијат висококвалитетна вода за пиење и хигиенски исправна

Одбележани 30 години од изградбата на Фабриката за преработка на вода

Догодина ќе се гради гасоводот Свети Николе – Велес

Треба да започне и постапката за избор на фирма која преку јавно-приватно партнерство ќе ја гради и секундарната мрежа низ општините

Студот ја зголеми потрошувачката на вода во Велес

Ударен ден во потрошувачката била средата, со 175 лит/сек. водата се трошела како среде лето

Милошоски - во Велес се зголемува бројот на невработени а нема ниту една капитална инвестиција

Компаниите треба да бидат помогнати со грантови за пласман на производството вели пратеникот Антонио Милошоски

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »