Кои делови на Велес вчера попладне останаа без струја

Од МЕПСО соопштија дека прекин на струјата вчера попладне имало на територијата на речиси цело Скопје, делови од Велес и некои населени места во Овче Поле

Велес доби грант од 750 илјади евра од ЕУ

Намената е решавање на сообраќајниот хаос во центарот на градот и реализација на паметни пешачки и велосипедски зони

Започна да сообраќа автобуската линија Градско -Велес - Градско

Започна да се применува одлуката на Советите на двете општини

Во велешко распределени 177 ха обработлива земја на 82 земјоделци

Договорите се за површини до три хектари

Реконструирана е фасадата на ОУ Васил Главинов

Прoменeта е и дрвената столарија -47 прозори од училиштето

КОНЕЧНО ВО ВЕЛЕС ВИСТИНСКИ OUTLET

Македонија како светските аутлет дестинации...

Партијата „Левица“ бара референдум дали да се продолжи со продажба на земјиштето во околината на езеро Младост

Од локалната власт објаснуваат дека тоа се истите површини кои се продаваат или изнајмуваат со години наназад и за нив досега немало интерес

Ниските температури ја покачија потрошувачката на вода

Потрошувачката на вода во јануари е како во лето

Високите сметки за струја удрија по буџетот на матичните доктори и стоматолози од Велес

Од ЈЗУ „Здравствен дом“ Велес кој ги дава ординациите под концесија, објаснија дека причината за зголемените сметки за струја било раскинувањето на договорот од страна на добавувачот

Извршен технички прием на Покриениот пазар

Констатирани се недостатоци кои во рок од осум работни дена изведувачот треба да ги отстрани. За опремување на пазарoт ЈКП Дервен набави 160 нови пазаришни тезги, кои се купени од сопствени средства вo висина од 3 милиони денари.

На Велес му се потребни се надземни хидранти и хидрантска мрежа

Градоначалникот Колев вели дека во високите делови на градот нема доволно притисок на вода за да има хидрантска мрежа

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »