Ќе се гради пристапен пат од автопат до езеро Младост

Конечно ќе се реши деценискиот проблем со пристап на бројните транзитни туристи кон овој туристички локалитет

Се продаде парцела за изградба на зграда лоцирана во касарна

Сопственикот треба да плати 14,4 милиони денари

Советот додели средства за опожарени куќи во Велес

Лани исплатени вкупно 395 илјади денари за помош, годинава за два месеци 350 илјади денари

Со мнозинство гласови усвоен Годишен извештај за работењето на Општина Велес за 2014 година

Локалната власт ја завршила ланската година со позитива од 4,5 милиони денари. Kако и oд каде дојдоа и се потрошија парите на граѓаните лани

Седумнаесет земјоделци од велешко годинава ќе работата по систем капка по капка

Високите приноси предизвиквуваат интерес кај земјодлеците за овој грант

Ланските дождови ги избркаа закупците од Пазарот

Започна постапката за изградба на покриен Градски пазар

Невладините бараат ослободување од плаќање на комуналиите, струја вода

Советот на Општината ќе решава по ова барање а по изработката на новиот Правилник за користење на општински простории, кое ќе биде бесплатно

Повисоки цени за крштавки, венчавки и погреби

Од Повардарската Епархија негираат дека има повисоки цени

Јапонски грант за Велес вреден 54 илјади евра

Ќе се користи за изградба на тоалети и парни котли во зградата на трите ОУ Маца Овчарова, Благој Кирков и Јордан Хаџи Константинов Џинот

Колска и Бирото за вработување со нови раководни кадри

Јакимовска и Ивчев се избрани на конкурс

Од 12 илјади барања во велешко, процесирани пола, пола треба да се завршат

Малкумина на отворениот ден на Управата за имотно-правни односи во Велес

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105

АНКЕТА »

Дали ВАР технологијата воведена на ова СП во фудбал, придонесе тоа да биде поправедно?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »