За Законот за зелени пазари и Законот за сметководство

Реакции за две законски решенија кои корисниците не ги прифаќаат. Законот за пазарите не бил Владин, туку на група пратеници

Време е за ,,работа,, вели премиерот Заев

Образлагајќи дека Владата во наредниот период се фокусира на економијата, премиерот Заев не спомена избори. Тој најави дека од 1-ви јули започнува повратот на ДДВ во висина од 15 отсто. Вицепремиерот Анѓушев кажа дека во Давос четири странски инвестиции го потврдиле доаѓањето во Македонија

Локалните власти потранспарентни од државните

Според 31 критериум, транспарентноста на Општина Велес е 71% или солидна и најдобра во Вардарски плански регион. Истражување на ЕХО.

И дел од велешките работници од приватниот сектор, не добиле К-15

Работниците кои не добиле К-15 биле од повеќе сектори, газдите се соочуваат со глоба од 4 илјади евра

Досега во велешко дваесетина апликации за ИПАРД 2 програмата

Преку овој повик кој трае до 9-ти февруари може да се градат или реконструираат објекти за добиточна храна, складишта за храна, оранжерии, капацитети за ладење- калибирање и пакување на земјоделските производи

Бахамски ГСОЛ е сопственик на Фени, потврди Апелација

Со ова завршува година и половина долгата стечајна постапка во Фени, од која според ГСОЛ корист ќе имаат тие, работниците и македонската економија

Годинава продолжува промената на старата водоводна мрежа во градов

Планирано е со 18 милиони денари да се изврши промена на салонитните водоводни цевки во Велес со нови пластични

106 лица од Општина Чашка добиваат бесплатно храна

Корисници во најголем број се повозрасните жители или социјално загрозени семејства од Богомила, Теово, Оморани и Мартолци и населба Чашка а наскоро и од Извор и околните села

Велешкиот пазар пуст и празен, само 36 пазарџии од 115 најавиле дека ќе останат

Нема закуп на тезги ако не се повлече Законот за трговија на зелени пазари, предупредуваат организаторите на пазарот

Сообраќајот отежнат, прекини нема

Со потешкотии се одвивал сообраќајот кон Чашка, Извор, Богомила и Јаболчишта

Лани езеро Младост порибено со 370 кг крап

Немаше порибувања на реките оти ЗСП ,,Бабуна,, концесија за нив доби во јули

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123

АНКЕТА »

Како ќе ја помните годината зад нас, 2019-та?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »