Маслодајна одбележа еден век постоење

Фабриката има палета од 80 производи за секој купувач, за секој пазар.Нејзините производи можат да се најдат на трпезите во Македонија, САД, Канада, Србија, повеќе Европски држави, Црна Гора, БиХ, Косово, Албанија

Железничкиот сообраќај од и кон Битола пак во прекин, повторно причина пожарите и изгорените прагови

Мештаните ги палат стрништата кои се покрај пругата а со тоа се палат и дрвените прагови од пругите

„Велмонд“ со демант на прес конференцијата на СДСМ за изградбата на новиот хотелски комплекс на езеро Младост

Инвестиција се реализира согласно сите законски прописи, реагираат од Велмонд

Потребни се нови алатки за промоција и привлекување на туристите во Македонија

Македонија како држава мора да се прилагоди, да го следи пазарот и новото време. Понудата опфаќа и посета на винарии

Повторно сообраќаат возовите од и кон Битола, по десет дена пауза поради замена на дрвените прагови изгорени во пожар

На неколку локации од пругата Богомила - Битола, во пожар беа оштетени околу илјада дрвени прагови

Цената на сончогледот пониска од лани, оти падна и цената на маслото за јадење

Досега се откупени три илјади тони, се планира уште две илјади од македонско производство

Министерот Бочварски најави дека до крајот на октомври ќе се завршат градежни работи на делницата од автопатот Катланово -Петровец (фото)

Дали по три години се гледа крајот на работите

По Јавниот повик тендерска документација за интернет игри на среќа, подигнале повеќе од 10-ина компании

Државна лотарија е членка на Европска Асоцијација на лотарии која работи и по Европски стандарди и ги почитува високите критериуми на одговорно приредување игри на среќа и на Европа и светот

Започна постaпка за формирање на нови трговски друштва за организирање на интернет игри

Во однос на контролираното приредување на интернет игрите на среќа, во новоформираните друштва доминантно учество во капиталот и управувањето ќе има Државна лотарија, како гарант за почитување на сите принципи за одговорно и контролирано приредување игри на среќа

Железничкиот сообраќај од и кон Битола во прекин, изгорени илјада железнички прагови на пругата кај Прилепско Браилово

Железничкиот сообраќај ќе биде во прекин сè до оспособување на пругата за одвивање на безбеден сообраќај

Купувачите се жалат на цените на зеленчукот и овошјето, производителите велат сите трошоци за живот и одгледување пораснаа

И додека граѓаните реагираат на цените на овошјето и зеленчукот, производителите велат дека нивниот вложен труд не е соодветно вреднуван

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »