Годинава младиот кромид со добра откупна цена, башиноселци задоволни

Иако немаше откуп за Хрватска, младиот кромид и младиот лук се барани за македонскиот пазар

Маслодајна по втор пат ја продава Стоковната „26-ти јули“ во Скопје

Како и во 2016-та се продава деловен простор за продавници во Битола и Куманово, магацини во Кичево и Логоварди

Во Горно Оризари асфалтирани три улици, со сопствени средства на жителите

Инвестицијата е во вредност од 48.200 евра собрани средства од граѓаните на Оризари кои живеат во Македонија и странство

Се гради зграда за социјалните случаи, која ќе прими 29 семејства

Изградбата треба да заврши до мај 2022 година а инвестицијата е 42 милиони денари

Железнички возен ред, во време зголемен полициски час

Поаѓањето на возовите кон Битола, Гевгелија, Скопје и обратно

Започна изградбата на покриен Градски пазар во Велес

Во првата фаза се работи на покривање на горниот дел од пазарот, со рок на изградба четири месеци

Оризарци со сопствени средства извршија проширување на патот од влезот во населбата (видео)

Проектот и изведбата вредат 15.750 евра

На паркингот поставени тезгите, од недела е во функција на пазар (фото)

Простор ќе биде пазариште, се до целосна изградба на покриениот пазар и негово пуштање во употреба

Поставувањето летниковци, активност на локалната група Вардар Лидер

Се поставуваат на Вршник и Св. Илија, во Чашка и околу езеро Подлес

Поради снег, железничкиот сообраќај беше во прекин 12 часа

Од пладне и патничкиот и товарниот сообраќај повторно е воспоставен

Прифатена реакцијата на сопствениците на тезги со непрехранбени стоки, а имаат фирми, да се дислоцираат на долниот дел на пазарот не на паркингот

Вкупниот простор на паркингот, кој времено, додека се гради горниот дел од пазарот, ќе биде пазар, е 3,1 илјади м2 на кој ќе бидат поставени 106 тезги

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »