Велес доби уште еден паркинг простор, на местото од АТД диспанзерот

Инвестиција на локалната власт од 4,4 милион денари

Сите училишта од Велес се пријавиле за користење субвенционирана електрична енергија

Градинката „Димче Мирчев“ е на регулираниот пазар за електрична енергија

Делницата од автопатот Катланово до Петровец, во должина од 5 км, се реконструира две години

Министерот за транспорт и врски Бочварски незадоволен од работат ана градежната фирма, го раскинал договорот и на тендер е најден нов изведувач

Започна изградбата на далекуводот на МЕПСО од Велес кон Свети Николе

Инвестицијата е со вредност од 2,3 милиони евра, од кои дел се сопствени средства на АД МЕПСО, а дел се заем од ЕБОР

Дупките на неколку улици во градот треба да се санираат до утре, ако фирмата го одржи ветувањето

Граѓаните реагираат за дупките по улиците, градоначалникот се жали на фирмата која е задолжена за работа, а не постапувала по дадените налози за работа

Железнички возен ред за 2023 година

Од 11-ти декември стапи на сила новиот возен ред на Македонски Железници Транспорт, кој важи следните 12 месеци, до 9-ти декември 2023

Стартуваше новиот ред на возење, Македонија и натаму не е поврзана со меѓународни возови

Од година во година се намалува бројот на патнички линии во земјава а со тоа и бројот на превезени патници

Месец и половина „Колска“ без директор, вагоните сработени, нема кој да набави лак и боја да се завршат

Тие при недамнешниот престој на премиерот Ковачевски во Велес, му се пожалиле лично за ваквата состојба а бил запознаен и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски

Патничките возови кон Кочани и Кичево неизвесно е дали и кога повторно ќе сообраќаат

На прашањето до министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски дали се планира набавка на нови локомотиви, возови, тој не даде прецизен одговор, но не пропушти да каже дека државата одделува големи средства за Македонски Железници.

Заврши изградбата на гасоводот од Неготино до Битола, природниот гас може да се користи како енергенс од следната година

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски најави дека се работи на проектирање на делниците Свети Николе - Велес, Гостивар - Кичево, Гостивар - Охрид

Се работи на обнова на патниот правец Катланово - Велес (фото)

Како дел до ова градежна активност е и рехабилитација на патниот правец крстосница кај Башино Село до Езеро Младост

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »