Купувачите се жалат на цените на зеленчукот и овошјето, производителите велат сите трошоци за живот и одгледување пораснаа

И додека граѓаните реагираат на цените на овошјето и зеленчукот, производителите велат дека нивниот вложен труд не е соодветно вреднуван

Втор ден протест на судската администрација

Барањата се 78 отсто покачување на минималната плата како и 35 отсто додатоци на плата

Судската администрација со протест бара зголемување на платата која била минимална

Во периодот од 9 до 11 ч. нема судења, протестот ќе трае се до исполнување на барањата

Плацеви крај езеро Младост на електронска аукција од едно евро, достигнаа цена за 71 евро за квадрат

Од средствата кои треба да се платат за овие градежни парцели, 80 отсто е приход на општината а 20 отсто на државата

Градоначалникот Колев најави рушење на дивоградбите на езеро Младост

Конечно на тендер по 20 години најдена е фирма која ќе врши рушење на дивоградби

Во велешко има 3,7 илјади невработени, што е за илјада помалку од пред две години

Од вкупниот број невработени 2.220 се без образование или со основно

Се поставува одводна атмосферска мрежа во центарот на Велес

Со овој зафат ќе реши повеќедеценискиот проблем со поплавување на централните градски улици од поројниот дожд - вели градоначлникто Колев

Урбан стил, нов инстант лоз на барање на урбаниот начин на живеење

Еко, модерно, забавно, бесшумно и со стил, тоа е новото решение за поддршка на урбаното живеење

Градоначалникот Колев најави дека започнуваат градежни активности од левата страна на градот, која 20 години била заборавена

Што е предвидено да се работи во наредниот период?

Нов мултифункционален деловен простор на „Тиквеш“ во Кавадарци

Новиот деловен простор на „Тиквеш“ во Кавадарци има мултифункционален карактер, а покрај другите работни единици има и две конференциски сали и простор за настани и презентации

Лани рекорден број на туристи го посетиле Велес, ама опаѓа бројот на денови на нивен престој во градот

Минатата година во хотелите во градот постојувал 10.981 турист кои оствариле 17.552 ноќевања што е трета бројка во однос на претходните

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »