Продолжен рокот за изградба на горниот дел од Градскиот пазар

Градоначалникот најави дека изведувачот ќе плати пенали за доцнењето на изградбата на покриениот пазар

Забавен парк за лицата со попреченост, на езеро Младост

Со воведувањето на нови рекреативни содржини во туристичката понуда на езерото Младост, целта е забава за сите посетители

250 евра парична казна за секој поединец кој од понеделник ќе биде затекнат без сертификат за вакцина на било каков настан, спорт, концерт, изложба, угостителски објект

Инспекторите на Државниот пазарен инспекторат можат да бараат асистенција од службеници од МВР. Ничие лично право не е над правото на колективна заштита на јавното здравје

Паркирањето по улиците Лазо Осмаков, Христо Татарчев и 11-ти Октомври, времено нема да се наплатува

Причината е што улицата Лазо Осмаков требало да се реконструира а потоа сите три да се бележат со хоризонтална и вертикална сигнализација

Езеро Младост да прерасне како транзитна туристичка дестинација, со помош на ЕУ

Проектот „Паметно езеро Младост“ треба да заврши кон крајот на овој месец август

Левица - истече рокот за реализација на покриениот пазар во Велес

После истекот на предвидениот рок покриениот пазар е далеку од готов

За половина година, 2,1 милион денари исплатени од локалниот буџет кон 34 граѓани, за обесштетување поради каснување од куче

За половина година 26 граѓани побарале помош во велешка Болница, поради каснување од куче

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ бара да се стопира одлуката за платен паркинг во Велес

Не се обезбеди ни катна гаража ниту пак нови паркинг места а се воведува платен паркинг, рагираат од опозицијата

Тест периодот заврши, паркирањето на паркинзите во градот се наплатува

Плаќањето е преку мобилна апликација

Од денес, петок тргна градскиот превоз до Езеро Младост и назад

Превозот е бесплатен и ќе сообраќа до крајот на август

Министерот Бочварски не открива какво решение е предвидено за дивата викенд населба во долнитот тек на река Бабуна

Повика откако предлог Законот ќе биде поставен на ЕНЕР (Единствен национален регистар на прописи на Р. С. Македонија) јавноста да се изјасни за предлозите

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »