Од десетина контроли во Велес, еден продажен објект не почитувал „0“ отсто ДДВ

Законската одредба почна да се применува од четвртокот, 17-ти март 2022 година, со неа е предвидено намалување на ДДВ од 5 на 0% за лебот, брашното тип 400, јајцата, млекото, месото, шеќерот, оризот и зејтинот од сончоглед.

Со пари од ЕУ ќе cе гради инфраструктура во Велес

Ќе е гради кеј, ќе се уредува центарот на градот и ќе се гради пречистителна станица со колекторски систем

За договорот за времени вработувања од градоначалникот Колев, политички препукнувања

Дали е потребно да се платат 3,5 милион денари за привремени вработувања во локалната власт

Градоначалникот Колев не се согласува со изградба фабрика за цемент во Превалец

Инвеститорот планирал да вложи 300 милиони долари како инвестиција за фабриката и да вработи 300 лица

Тетовец кој имал фирма во Велес, затаил акциза во висина од еден милон евра

Обвинетито Б.А. (48 год) од Тетово потпишал изјава дека тутунот кој ко увезол, ќе го доработува во просториите на правното лице, на наведените адреси на фирмата немало ниту машини за доработка ниту складиште

Ако градиш покрив – ова треба да го знаеш

Како до добар покрив Како да добиете ваучер од 50 евра за нов покрив?

Лани поделени 1005 канти за смет на домаќинства од 26 улици

Набавени се од средства на општинскиот Буџет а граѓаните ги добиваат бесплатно

LA FAMILIA ОТВОРИ ПРОДАВНИЦА ВО КАВАДАРЦИ

Брендот се прошири со својата мрежа низ државата

Жителите на населбата Речани и Долни Дуќани бараат тротоар

Тие го посочуваат примерот со населба Превалец, каде иако е регионален пат се изгради тротоар

ЖИТО МАРКЕТ СО НОВА ПРОДАВНИЦАВО ВЛАЕ

Трговскиот синџир ја збогати својата мрежа во Скопје

Цените од денес „одмрзнат“ но со ограничена трговска маржа

Повисоки цени за лебот, маслото за јадење, некои млека

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »