Новите кинески возови без технички прием

Еден од проблемите е што новите кинески патнички возови се со помалку седиште отколку во тендерската документација, па поради тоа се уште не е извршен технички прием и не се во сопственост на МЖ

Започнаа градежните активности за мостот во Богомила а се гради и патот од Гостиражни кон Богомила

Во Општина Чашка се работи на асфалтирање и проширување на патот Чашка- Лисиче, од есен ќе се асфалтира патот до Горно Врановци

Што констатирала ревизијата за работењето на Општина Чашка во 2017-та година

Основното јавно обвинителство до Општина Чашка поднела барање за доставување податоци за одредени активности на локалната власт

На терен масовно се бере печурка, во пракса издадени само 25 дозволи за прибирање шумски плодови

Влагата и богатиот род ја симнаа цената на печурката

Пензионерите и повозрасните велешани најмогу заинтересирани за повратокот на ДДВ

Овие пет дена стотина граѓани дошле на шалтерите на канцеларијата на УЈП во Велес и побарале информации како да го остварат правото, но и да им се помогне околу инсталирањето на програмот на нивните мобилни телефони

Се гради водоснабдителниот систем во Индустриска зона Мамутчево

ИЗ Мамутчево се простира на 44 хектари на кои има десет парцели од кои три веќе се продадени

Градскиот базен може да започне со работа после 10 јули

На објектот има повеќе сериозни зафати со кои треба да се отстранат сите констатирани недостатоци

Патот и карпите на влезот од Велес ни по 15 месеци не се решени

Од Јавното Претпријатие за Државни Патишта објаснуваат дека во тек е постапката за санација на свлечиштото и патот

Читањето на броилата за вода преку мобилен

ЈКП Дервен воведува новина во работењето

Патот Чашка - Голозинци се реконструира и дел од денот ќе биде затворен за сообраќај

Од 26 јуни следните два месеци секој работен ден од 10 до 16ч. патот не ќе може да се користи

Повторно сообраќа експресот од Белград за Солун и обратно

Возот, кој запира и во Велес, ќе сообраќа до 16 септември

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »