Од сабота со воз од Велес за Солун за само 20 евра

Возот секоја сабота ќе тргнува од Велес во 5,40 часот а ќе се враќа во 20,11 по грчко време в недела. Цената е 10 за во еден правец и 20 евра за двата правца

Отворен салон на Мебел Ви Виница во Велес

На просторот од поранешниот Евро маркет на Маслодајна, нов салон за мебел

Брако освојува нови пазари во Италија и Германија

Новина е производство на метални делови за камиони наменети за италијанскиот и германскиот пазар

ЈКП Дервен набавува сонди за мерење на нивото на водат во резервоарите

Вредноста на набавката е околу 300.000 денари со што ќе се загарантира правилно и сигурно водоснабдување на граѓаните на Велес.

Владата да им помогне на компаниите, не чека лошо второ економско полугодие

Најавите за лоша втора економска половина на 2012 година, падот на индустриското производство, проблемите на компаниите, претседателот на Стопанската комора Азески разговареше со директорт на Брако Анѓушев

Што се Велес, градот на транзитниот и културен туризам, нуди за туристите

Сместен во средиштето на Македонија, Велес има потенцијал за развој на транзитниот туризам. Со богата историја тој е значајна алка во културниот туризам.

Овче Поле без вода за наводнување

Десет дена стотици хектари се без вода за поливање, земјоделците од Лозово стравуваат за родот

650 за полицајци, 25 за доктори

Толкав интерес покажале велешани за вработување во полиција и Болница

И, најскапиот град на светот е

Кој е наскапиот а кој најефтиниот главен град со светот? Одговорот е во текстот во продолжение. Каде е Скопје?

Петмина велешани добија надомест за користење на сончеви колектори

Само еден процент од 500 добитинци се од Велес, каде годишно овој извор на топлинска енергија може да се користи осум месеци

Гужвата од Железничката се префрли на Автобуската станица

Тоа посебно се чувствува во недела во попладневните и во понеделник во утринските и претпладневни часови. Тогаш е вистинска добивна комбинација и среќа да се најде место во автобус до Скопје.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »