Жито Маркети отворија нова продавница во Скопско Ново Село

Жито Маркети ја шири сопствената мрежа во Општина Ѓорче Петров

Легализацијата на дивоградбите, на секоја седница на Советот со расправии и тензии

На последната седница се расправаше за легализација на дивоградби во опфатот на рени бунарите во Шорка

Утврдени цените за користење на Градскиот базен

Се изнајмуваат и шанковите на објектот

Пладневниот воз од Велес за Скопје ги сруши рекордите, патуваше четири часа

На 35 степени во сенка да се чека на отворена пруга, во станица која нема ни вода е пекол и катастрофа

Патувањето на возовите на МЖ е како авантура, не се знае кога ќе стигнеш реагираат патниците

Патниците реагираат дека доцнењето е со часови а не со минути како досега

Инвеститорот кој ја рушеше куќата до Работнички Универзитет, имал дозвола за градење, но не и одобрение за рушење

Градоначалникот Колев со писмено соопштение од увидот во документацијата за куќата која се рушела за да се гради нова

Летово Градскиот базен ќе го работи ЈП Парк спорт и паркинзи

Во работата на градскиот базен ќе помага и ЈКП Дервен, со снабдување на вода

Новина, данокот на имот можете да го плаќате и онлајн

„Мојот данок, за мојата општина!“

Шест денови немало интернет и толку денови на терминал чекало дозвола за увоз, возило со репроматеријал за Маслодајна

Од Бирото за лекови потврдија дека имало застој, кој бил од технички причини

Локалната власт склучи договор со осигурителна компанија, за преку неа да се исплатуваат граѓаните каснати од куче и се избегне одливот на средства од Буџетот

Во случајот со осигурителната компанија каснатиот граѓанин ќе треба да докажува каде и кога е каснат а досега беше по пријава во СВР Велес

Во Општина Чашка 58 отсто од домовите се празни

Каква е состојбата со станбениот простор во соседните општини Градско, Лозово и Чашка, според податоците од Пописот 2021- година.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »