Дивите продавачи надвор од пазарот, нелојална конкуренција

Тие биле согласни со пуштањето на долниот дел до покриениот пазар таму да се сместат и закупат тезга

И покрај најавите за пласман на праските од Росоман во Украина, родот засега остана во магацините

Овоштарите од Росоман се најголемите производители на праски во земјава и разбирлив е нивниот страв, што со родот

И мостот кај село Уланци на Вардар, со нарушена стабилност (фото)

За карактерот на оштетувањето на мостот, потребна е стручна оценка од лица од Градежен факултет

Поради ремонт на пругата Велес - Кадина река, железничкиот сообраќај на релација Скопје - Велес и обратно нема да се одвива на пладне наредните две седмици

Во пракса тоа значи дека патничкиот воз од Скопје кој за Велес поаѓа во 9:15 и 13:20 ч. како и тие од 12:10 и 14:25 ч. кои од Велес возат до Скопје, нема да сообраќаат

Патот до Прилеп преку Степанци и натаму непрооден

Регионалниот пат Велес - Градско затворен, продолжува со асфалтирање

Надојдениот Вардар му се заканува на мостот кај Башино село, кој иако е опасен по безбедноста на возилата, ниту се санира, ниту се гради нов

Постојниот мост е стар 52 години, изграден од ЈНА во 1971 година како времен

Овошјето и зеленчукот од Македонија наместо во Русија, ќе може да се извезуваат без царина во Украина

За надомест на штета поради хаваријата на системот за наводнување „Макарија“ министерот ги задолжи локалните власти од Росоман и Градско да изготват елаборат и ги проценат евентуалните штети а Владата ќе ги обесштети

Земјоделците од Росоман и Градско ги прекинаа протестите поради хаваријата на системот за наводнување „Макарија“, по ветувањето дека ќе биде поправен за 45 дена

Додека се поправи системот, земјоделците ќе чекаат врнежи од дожд

Привршува асфалтирањето на регионалниот пат низ Речани

Вкупната должина е 2 км а вредноста на инвестицијата на ЈПДП е 20 милиони денари

„7 х 7“ – НОВ ИНСТАНТ ЛОЗ СО ВОЗИЛА, НА БАРАЊЕ НА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ИНСТАНТ ЛОТАРИЈА

Посетете ги среќните места на Државна лотарија, да го побарате новиот лоз „7 х 7“ којшто може да ви донесе еден од 14-те автомобили, 7 возила HYNDAI Tucson или 7 возила HYNDAI Bayon

Земјоделците од Градско и Росоман го блокираа патот Градско - Прилеп, оти ни по 10 дена од хаваријата на системот „Макарија“ нема вода за поливање

Земјоделците од Росоман и Градско имаат само едно барање, да се пушти водата во системот „Макарија“

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »