За Законот за зелени пазари и Законот за сметководство

Реакции за две законски решенија кои корисниците не ги прифаќаат. Законот за пазарите не бил Владин, туку на група пратеници

Време е за ,,работа,, вели премиерот Заев

Образлагајќи дека Владата во наредниот период се фокусира на економијата, премиерот Заев не спомена избори. Тој најави дека од 1-ви јули започнува повратот на ДДВ во висина од 15 отсто. Вицепремиерот Анѓушев кажа дека во Давос четири странски инвестиции го потврдиле доаѓањето во Македонија

Локалните власти потранспарентни од државните

Според 31 критериум, транспарентноста на Општина Велес е 71% или солидна и најдобра во Вардарски плански регион. Истражување на ЕХО.

И дел од велешките работници од приватниот сектор, не добиле К-15

Работниците кои не добиле К-15 биле од повеќе сектори, газдите се соочуваат со глоба од 4 илјади евра

Досега во велешко дваесетина апликации за ИПАРД 2 програмата

Преку овој повик кој трае до 9-ти февруари може да се градат или реконструираат објекти за добиточна храна, складишта за храна, оранжерии, капацитети за ладење- калибирање и пакување на земјоделските производи

Бахамски ГСОЛ е сопственик на Фени, потврди Апелација

Со ова завршува година и половина долгата стечајна постапка во Фени, од која според ГСОЛ корист ќе имаат тие, работниците и македонската економија

Годинава продолжува промената на старата водоводна мрежа во градов

Планирано е со 18 милиони денари да се изврши промена на салонитните водоводни цевки во Велес со нови пластични

106 лица од Општина Чашка добиваат бесплатно храна

Корисници во најголем број се повозрасните жители или социјално загрозени семејства од Богомила, Теово, Оморани и Мартолци и населба Чашка а наскоро и од Извор и околните села

Велешкиот пазар пуст и празен, само 36 пазарџии од 115 најавиле дека ќе останат

Нема закуп на тезги ако не се повлече Законот за трговија на зелени пазари, предупредуваат организаторите на пазарот

Сообраќајот отежнат, прекини нема

Со потешкотии се одвивал сообраќајот кон Чашка, Извор, Богомила и Јаболчишта

Лани езеро Младост порибено со 370 кг крап

Немаше порибувања на реките оти ЗСП ,,Бабуна,, концесија за нив доби во јули

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »