Се работи на обнова на патниот правец Катланово - Велес (фото)

Како дел до ова градежна активност е и рехабилитација на патниот правец крстосница кај Башино Село до Езеро Младост

Ново возило за дотур на храна во градинките во Велес (фото)

Поставена е нова игровна опрема за три објекти. Останатата се поставува во петте преостанати објекти. Градоначалникот се жали дека директорите од обраозование и култура од блок дотации имаат на сметка 141 милион денари кои не сакаат да ги искористат.

Потпишан е договор за реконструкција на седум улици во Велес и во Чашка (фото)

Инвестицијата на Министерството за транспорт и врски е во вредност од 65 милиони денари

Завршен е паркингот кај ОУ Блаже Конески

Изградбата чинеше 1,7 милиони денари обезбедени од општинскиот буџет

Намалувањето на цената на суровото масло и сончогледот на светските берзи , придонесе да се намали цента на маслото за јадење во земјава

За половина година цената падна од 160 на 110 денари за литар

Исплатен е кредитот за улично осветлување и водоснабдување на околината на езеро Младост

Останува дилемата во јавностa колку ефект и исплатливост имаше од овој кредит, кој граѓаните ги чинеше 62 милиони денари а беше земен во 2013 година

Протест на вработените од ЈП Македонски Пошти поради неисплатена плата за септември

Протестот траеше 30 минути, од 11 до 11,30ч. пред вратите на подружницата во Велес. Во овој период работеше шалтер за странки во Поштата

Ќоспето од Маслодајна нема кој да го купи, оти се намали сточниот фонд во земјава

Нус производот од преработка на сончогледот нема пласман во земјава

Владата го разреши раководството на „Колска“

Директорот Јанков е разрешен откако во времето на неговото раководење не направи долг, но не успеа да го врати наследениот

Вработените од „Колска“ наместо на протест пред Влада, го сопреа железничкиот сообраќај на станица во Велес

Вработените од Колска, не можеа да патуваат со воз, оти не купиле билети. Патниците кои во возовите чекаа со часови, револтирани оти протестот не бил најавен

Жито Маркети ја обновува и ја проширува сопствената мрежа

Отворена реновираната продавница во населба Бутел

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »