По први февруари повисоки цени на поштенските пратки во земјава

Агенцијата за пошти одобри нови цени за поштенски услуги во внатрешниот поштенски сообраќај

Саботна ноќна контрола по локалите во Велес, втор ден

Во еден локал пронајдени куп неправилности, пронајдено лице кое продавало дрога, малолетници во објект по полноќ, обезбедување без лиценца а со оружје, нерегуларност на регистрирање на готовина

Новите станари ги добија клучевите од населбата Хабитат во Велес, наменета за лица со ниски примања

Тие се изградени од американската невладина и непрофитна организација „Хабитат“. Топол дом добија 12 млади велeшки семејства

Маслодајна набави нова машина за лупење на сончогледово семе и опрема за прочистување на пареата од парниот котел (видео)

Проектот за поеколошко производство е кофинансиран од Кристал 1923 и со средства од ЕБОР, поддржан од ЕУ фондовите

Две фирми кои работат градежни работи во Велес, казнети оти не сработиле според предвидената динамика

Тоа се фирми од Битола и Скопје

Изгласан Општинскиот Буџет, кој е во висина од 19 милиони евра

За наредната година предвидени се околу 1,5 милиони евра за реконструкција на улиците и патишта во општината

„Винербергер“ од Виница 120 свои вработени ги направи акционери

„Винербергер“ е компанија која е свесна дека вработените се клучен фактор за нејзиниот успех. Со овој редок начин на наградување на вработените во нашата земја, „Винербергер“ дава одличен пример

Сопрена изградбата на кеј на реката Вардар, градоначалникот реагира дека документацијата е комплетна, инспекциите велат недостигаат две дозволи

По само еден ден градежни работи, сопре изградбата на кеј од десната страна на реката Вардар

Деградираните дрвја од јавните површини се делат на социјалните случаи

Има реакции од граѓаните за количините кои ги добиваат, од локалната власт објаснуваат се дели толку колку што има

Кристал продолжува да ја намалува цената на маслото за јадење

Маслодајна ја намали продажната цена под 100 денари за литар, иако сончогледот од земјоделците го откупи по далеку повисока цена

Велес доби уште еден паркинг простор, на местото од АТД диспанзерот

Инвестиција на локалната власт од 4,4 милион денари

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »