Стечај за Велеспром

Стечаен управник Богољуб Макревски. За стечај на неликвидните Киро Ќучук и Керамика Нова ќе се решава во февруари.

Автобусите празни, карти за патниците нема

Патниците од Автобуската се жалат дека на сметка на еден превозник кој се фаворизира, тие доцнат на работа. Надлежните тврдат работиме по Закон

Време е Велес да добие покриен пазар

И купувачите и продавачите и ЈКП Дервен согласни, ваков како што е Градскиот пазар е лошо решение

Свинско месо од увоз, јајцата 9 денари

Проблемите во работењето во Жито Вардар доведоа до зголемен увоз на свинско и висока цена на јајцата

Повардарие лепело етикети на вина, заштитени од Тиквеш

Винарницата „Тиквеш“ го доби судскиот спор со конкурентот „Повардарие“ оти неготинци употребувале етикети на шишињата за вино кои биле идентични со тие на кавадарчани.

Стопирање или промена на Законот за адвокатски маркички

Рокот до кога треба да се изјасни Собранието или Министерството за финансии е 16-ти февруари

Дел од пазарот во Нова Населба ќе се изнајмува, за маркет

Корисникот има обврска да го санира кровот

Кованите пари од 50 дени одат во историјата

Ако случајно имате, чувајте си ја, бидејќи се реткост а и онака требат ситни за паричето на Бадник

Езерото Младост порибено со 150 кг крап

Овој пат беа пуштени поголеми парчиња крап. Затоа и казната ако се фати рибокрадец е повисока, 4 илјади денари плус кривична

Тргна целосно репариран моторен воз, изработен во Колска

Во железницата се возат 1,5 милион патници годишно а половината од нив патуваат на релација Велес - Скопје и обратно

Новогодишен невкус, картон маало

Центарот на градот окупиран од картон препродавачи

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »