Железнички возен ред за 2020 година

Од неделата 15-ти декември стапи на сила новиот возен ред, кој важи следните 12 месеци, до 12-ти декември 2020-та.

Нов возен ред на железница, укинат еден воз од Скопје за Велес и обратно

Велес меѓународно е поврзан само преку лето, до Белград и Солун

Во МК Стоби трудов инспекторат открил повеќе неправилности

Надлежните презеле активности за прекршочна одговорност кон правното и одговорното лице во компанијата

И Општина Велес продава опожарена дрвна маса од езеро Младост

Дрвјата кои се нудат за откуп се во делот на градежната зона, која е во владение на локалната власт

Руралните општини со помал број услуги кон граѓаните, тие малку знаат што локалната власт им нуди како услуга

Граѓаните многу често не ги разликуваат надлежностите кои припаѓаат на општината или припаѓаат на повисоките нивоа на власт, но и долго време чекаат за одредени документи

Ликвидацијата на ЈП Велес -гас не мина, власта не обезбеди доволно гласови

ЈП Велес гас се укинува оти Владата ќе ја спроведува постапката за уредувањето на линијата за гас до градот

Такси превозот поскапи за 10 денари, иако истиот се применува уште од септември

Повисоката цена која таксистите ја применуваа од почетокот на септември, советниците ја официјализираа. Се зголемува стартот на такси возењето од 40 на 50 денари. Советниците побраа таксистите да работат со таксиметар, не по желба на патникот

Опожарениот терен околу езеро Младост се расчистува, пошумување догодина

Годинава се расчистува површина од 25 ха од опожарени 169 ха а се пошумува во близина на езерото, кај село Кумарино

Грант од Јапонската амбасада за Општина Градско

Ќе се набави повеќе наменско возило, што ќе резултира со ефикасност и заштеда на финансии

Културата стевија пробно се одгледуваше во Иванковци и Долно Врановци

Пробното одгледување е со цел да се испита дали оваа заменска култура може да успее во Македонија. 3емјоделската култура стевија преработена служи како природен засладувач без калории

Коштаните во велешко бргу се обраа и продадоа

Родот од десетина тони се продал на големо

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »