Аихер - Маркард е меѓу подобрите компании во Македонија

Интервју со Волфганг Аихер генерален Менаџер на Маркард Македонија

Фабриката Маркард го одбележа вработувањето на 500-тиот работник

Во Велес беа планирани 600 вработувања во првите 5 години, а само после 3 години работа достигнавме бројка од 500 вработени.

Чадиев – ослободување на плаќање на сметки за вода и комуналии

Оваа мерка е предвидена за социјално загрозени семејства и за семејства со лица со хендикеп

УЈП нема повеќе да доставува сметки за радиодифузна такса

Граѓаните и фирмите последна платена сметка треба да им е заклучно со септември 2017-та

Поротниците бараат повисок надоместок или штрајк

Судскиот совет побарал средба со министерот за правда и за финансии

Чадиев најави бесплатни парцели за млади брачни парови

Населбата е во месноста Каменот и ќе брои 300 плаца

Коцевски најави гасификација на Велес

Измени во професионалната ориентација на младите со цел од средните стручни училишта да се продуцираат кадри кои полесно ќе можат да дојдат до работно место

Чадиев - нови населби за семејно домување

Во месноста Трпезица на 42 хектари се предвидени 361 парцела за изградба на индивидуални живеалишта, 2 парцели за детски градинки и една за трговски центар

Чадиев - зошто не се монтира мостот кај Башни село, кој е завршен

Пешачкиот мост кој треба да ги спојува Црквата Свети Никола и гробиштата во Башино село е готов но не е монтиран

Чадиев - приоритет е изградба на нови фабрики и отворање на нови работни места

Ние сме единствена општина во Република Македонија која со сопствени средства изгради индустриска зона – Караслари. Таму е фабриката Маркард каде работат 500 велешани

Коцевски - Отворање на нови работни места и намалување на сиромаштијата

Подобрување на локалната бизнис клима, воспоставување на нови партнерства за соработка, не само со странските компании туку и со домашните со цел да ги изедначиме во статусот

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159

АНКЕТА »

Каде го минувате слободното време за освежување летово, додека сте во Велес?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »