Што се Велес, градот на транзитниот и културен туризам, нуди за туристите

Сместен во средиштето на Македонија, Велес има потенцијал за развој на транзитниот туризам. Со богата историја тој е значајна алка во културниот туризам.

Овче Поле без вода за наводнување

Десет дена стотици хектари се без вода за поливање, земјоделците од Лозово стравуваат за родот

650 за полицајци, 25 за доктори

Толкав интерес покажале велешани за вработување во полиција и Болница

И, најскапиот град на светот е

Кој е наскапиот а кој најефтиниот главен град со светот? Одговорот е во текстот во продолжение. Каде е Скопје?

Петмина велешани добија надомест за користење на сончеви колектори

Само еден процент од 500 добитинци се од Велес, каде годишно овој извор на топлинска енергија може да се користи осум месеци

Гужвата од Железничката се префрли на Автобуската станица

Тоа посебно се чувствува во недела во попладневните и во понеделник во утринските и претпладневни часови. Тогаш е вистинска добивна комбинација и среќа да се најде место во автобус до Скопје.

УЈП бара пари за и за платени сметки

Од таму вината ја препишуваат на корисниците, кои неточно ги пополниле уплатниците!

Германска фабрика за дизел гориво во близина на Велес

Германски инвеститор сака да гради фабрика за преработка на отпадот, но прво ќе ги едуцира велешани дека таа не е штетна по околината. Инвестицијата на фирмата ,,ГРАД,, е вредна 12 милиони евра, ќе вработува 50 велешани

Судот пресуди Млекарата на Лозар, останува на Макпетрол

Објектот за кој се крена многу прашина , како стана сопственост на Макпетрол, доби судска разрешница

Седум заеднички проекти на Велес со Грција пред ЕУ

Во рамките на прекуграничната соработка, Велес аплицира со седум проекти од различни области пред ЕУ

Изумре занаетчиската улица во Велес

Од двесетината дуќани, работат само пет. Најмногу работа имаат двата оператори за погреб

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100

АНКЕТА »

Дали ФК Борец 1919 ќе го мине баражот и ќе влезе во Прва лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »