Регионалниот пат Велес - Градско среда и четврток затворен за сообраќај

Причина е поставување на заштитна мрежа на високите карпести делови покрај патот

Лани 13.412 државјани на Македонија биле на сезонска работа во Хрвaтска

Најбараната професија била за градежен работник во високоградба, највисоката просечна плата меѓу најчестите занимања на странски работници во Хрватска била за готвач

Набавена е машина за бележење на хоризонталната сообраќајна сигнализација

Машината е во вредност од 2,6 милиони денари

Железничкиот мост на реката Црна саниран, железничкиот сообраќај Велес - Гевгелија повторо воспоставен, МЖ Инфраструктура за 52 дена загуби 1,5 милиони евра (фото видео)

Железничкиот сообраќај на пругата Велес- Гевгелија е во прекин од 14 ноември

Еко паркот и паркот на авантурите на езеро Младост ќе се изнајмуваат, откако три години беа празни и пусти

Предаден е на користење далноводот 110 KV ТС Велес- ТС Овче поле

Изградбата траеше точно една година, далноводот е во долина од 21 км а инвестицијата е вредна 2,3 милиони евра

Привршува санацијата на Железничкиот мост на реката Црна

Останува ЈП Македонски железници да изврши пробно товарење на мостот

Заврши ремонтот на железничката пруга, делница Ногаевци - Неготино, откако 31 км се работеа со прекини 10 години

Но железничкиот коридор 10 уште не е во функција, оти на 14 ноември попушти Железничкиот мост на реката Црна. Таму се во тек работите на санација на средниот столб и санација на главните носачи

Железничкиот сообраќај во земјава на минимум, сообраќа само патничкиот воз за Гевгелија, за Битола и локалот за Велес откажани

Од МЖ само кратко кажаа дека возовите се откажани, без повеќе информации

Одржана првата велешка туристичка тура, од пробен карактер

Наместо класична посета на музејските објекти, обединети беа повеќе понуди во една целина, културно наследство, верски туризам, стара архитектура, историски објекти

Потрошувачите реагираат, мина половина месец уште немаат евтина дневна тарифа, од ЕВН објаснуваат се воведува по истиот редослед како што е укината

Електродистрибуција поседува 170.000 далечински броила и 630.000 обични дигитални броила за кои е потребно време физички и со присуство на лице место да се сетираат

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »