Цените од денес „одмрзнат“ но со ограничена трговска маржа

Повисоки цени за лебот, маслото за јадење, некои млека

Ноќна контрола на угостителските објекти oд градот, колку се почитуваат законските обврски (видео)

Еден објект е затворен бидејќи имало гости без ковид сертификат , во друг немало фискален апарат, во трет во касата имало поголема сума пари, во четврт персоналот не носел заштитни маски

Лукаревска и Бесими во посета на конфекцијата ЈУ-КА

Целта на посетата е реализацијата на одлуката за повисока минимална плата и намалени царини за 258 суровини и репроматеријали

Градоначалникот Колев вели, Велес нема развојна компонента

Месечно општината прибира 15 до 20 милиони денари, што за споредба е далеку помалку од соседни општини, кои се помали по број на жители

За шест години во велешко бесправно исечени седум илјади м3 дрво, вредни 300 илјади евра

Истражување за дрвокрадството во Велешко, Прилепско, Струмичко и Гевгелиско. ОЈО Велес за 10 години процесирало најмногу 26 кривични пријави, ОЈО Прилеп не кажува колку

Се работи за воведување еднонасочен сообраќај на улица Архиепископ Михаил

Градежни работи на премостување на улица Љубен Весов до улица Архепископ Михаил

Урбанизацијата на езеро Младост, ги подели партиите во велешкиот Совет

Градоначалникот Колев кажа дека не планира дополнително урбанизирање на околината неа езерото, освен со спортско рекреативни терени

Велешани во дилема, дали функционира платениот паркинг во градот

Кој сака плаќа, кој не сака не плаќа, бидејќи немаме услови да казнуваме за тие што не плаќаат- вели градоначалникот Колев

Централен регистар го продолжува рокот за поднесување на годишна сметка

Крајниот рок за поднесување на годишна сметка во хартиена форма ќе биде до 10.03 2022 година

Несоодветно постапување со отпадот ја затнува канализацијата

Еден од честите проблеми со кои се судруваат вработените во ЈКП Дервен е чистење на затната канализација

Кои делови на Велес вчера попладне останаа без струја

Од МЕПСО соопштија дека прекин на струјата вчера попладне имало на територијата на речиси цело Скопје, делови од Велес и некои населени места во Овче Поле

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »