И набавката на цветен расад ги скара велешките советници

Колку пари е потребно за хортикултурно уредување на градот, беше спорно за членовите на Советот

Мала е бројката на откриена нелегално исечена дрвна маса во велешко лани

Мала е бројката за бесправна сеча во подрачјето на СВР Велес лани

Надлежноста за користење на јавното осветлување во Велес, префрлена на ЈП Парк спорт, оти таму се плаќа струја по пониска цена

Новите берзански цени на струјата постојано во пораст, па поради тоа локалната власт побара а Советот прифати уличното осветлување да се префрли на ЈП парк спорт и паркинзи

Четврток протест на приватните доктори, четврток и петок на државната администрација

Вработените во државната управа и судовите ќе протестираат со неработење од 10 до 12 часот во четврток и петок. Четврток ќе протестираат приватните лекари

5 работи што морате да ги знаете доколку градите нов покрив

Побарајте ваучер од 50 евра, за производи со рок на гаранција од 33 години

Пролетните дождови го зголемија нивото на река Вардар во Велес

И реката Бабуна, кај Богомила е со зголемено ниво

Започнаа градежните работи за санација на свлечиштето на патот кај Штипска рампа

Градежните работи треба да завршат до средината на месец април

Градскиот и такси превозот во Велес со нови цени но никој не го праша Советот, колку да се покачат

Советот има надлежност да дава дозволи за нови цени на градскиот автобуски и такси превоз

Платниот паркинг во Велес и натаму функционира ама малку кој плаќа

Ако претходно се собирале од 210 до 250 илјади денари во јануари и февруари биле собрани само 120 илјада

Донација за ТППЕ Велес од Дирекцијата за заштита и спасување

Комплет за спасување при големи сообраќајни несреќи, урнатини и земјотреси и еден комплет за спасување од вода и при поплави

Од десетина контроли во Велес, еден продажен објект не почитувал „0“ отсто ДДВ

Законската одредба почна да се применува од четвртокот, 17-ти март 2022 година, со неа е предвидено намалување на ДДВ од 5 на 0% за лебот, брашното тип 400, јајцата, млекото, месото, шеќерот, оризот и зејтинот од сончоглед.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »