Милошоски - во Велес се зголемува бројот на невработени а нема ниту една капитална инвестиција

Компаниите треба да бидат помогнати со грантови за пласман на производството вели пратеникот Антонио Милошоски

Патничкиот воз за Кочани, вчера попладне излета од шините, повредени нема

Излетувањето се случило на делницата помеѓу Велес и Штип

Годинава локалната власт ќе продава и изнајмува 51 градежна парцела во велешко

Меѓу градежните парцели кои ќе се изнајмуваат на одреден период се и шанкови и плажи покрај езеро Младост

Потрошувачите од Дворови се жалат на превисоките сметки за струја за јануари

Граѓаните реагираат оти броилата не биле читани, од ЕВН објаснуваат дека нивна обврска е да ги читаат еднаш годишно. Некои потрошувачи добиле сметки од по 16 илјади, 14 илјади иако претходно плаќале по четири -пет илјади денари

Кровот на Економското училиште ќе се реконструира со средства од Владата, иако лани беше обновен

По реакциите дека кровот е саниран, од Владата најавија дека ќе се пренаменат средствата кои беа издвоени од изградбата на аеродром во Штип

Готова е техничката документација за секундарна гасификациска мрежа во Велес, но кога ќе почне да се гради

Градоначалникот Коцевски ја демантира информацијата на министерот Бочварски дека само Штип и Крива Паланка имаат готови решенија за техничка документација

Пораст на инвестициите во инфраструктурата на локално ниво, иако приходите во Општината опаѓаат

Локалната власт осетно ја намалила репрезентацијата, патните трошоци и потрошувачката за гориво

Донесена одлука за меѓу општински јавен превоз помеѓу Велес и Градско

Треба да се потпише спогодбата и избере автобускиот превозник кој ќе биде избран на јавен повик

Реконструиран тротоарот од Офицерски до аптека, засадени нови 40 садници

Вредноста на работите е 2,1 милион денари

Мајки на деца до тригодишна возраст од Велес, работат ноќна смена со писмена согласност дадена под принуда, реагира Хелсиншкиот комитет за човекови права

Работодавецот не им ја исплатил ниту прекувремената работа на работничките за што е утврдено од страна на Државниот инспекторат за труд

По налог на Регулаторна комисија, цената на водата во Велес се покачи, на канализација се намали

Од ЈКП Дервен пресметале дека месечната сметка се зголемува за 0,65 денари по кубик или месечно од 8,2 денари со просечна потрошувачка од 12 м3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »