Изградбата на мов мост на реката Вардар кај Башино Село застана кај избор на проект за мостот, двата досегашни обиди биле неуспешни

Распишаните два повици за проект за нов мост, не биле успешни

„Маркарт“ како успешен пример за работа по високи стандарди со можност да се гради кариера и напредува, стаса до 840 вработени

Неделно во фабриката на „Маркарт“ во Велес се произведуваат по 5.000 менувачи со Сваровски кристали за луксузната гама автомобили на БМВ

Укинат утринскиот патнички воз за Гевгелија и попладневниот за Скопје

Образлжение зошто ова се случува од АД МЖ Транспорт нема

Агро Ели со четврти маркет во Велес (фото видео)

Производите на Маслодајна се со најповолна цена во градот во нивните четири маркети

Голема е разликата од прочистената листа на корисниците на минимална помош и социјална пензија за март и април, кажа министерот Велковски

Користеле минимална помош а имале возила, што е надвор од регулативата: Во март биле констатирани стотина вакви случаи, колку ќе ги има на прочистената листа за април и ќе ги вратат ли парите, државни средства

Новата фирма која на јавен повик доби поставување на билборди во Велес, плати четири пати поскапо отколку претходниот корисник

Новина од годинава е што во Велес ќе бидат поставени и дигитални паметни реклами паноа

Двата патнички воза за Битола по четири месеци поправка, се враќаат во сообраќај

Едниот воз започна да сообраќа од денес, петок, а вториот започнува од среда

Штрајк на вработените во Пошта од 8 до 10 часот

Причина е неисплатената плата за февруари

Возачите на тешки камиони наместо по автопат возат по ново рехабилитираните регионални патишта и ги оштетуваат

Возачите на тешки камиони ја злоупотребуваат состојбата и наместо по автопат, возат по овие рехабилитирани патишта вели директорот на ЈП ДП Ејуп Рустеми

Патот до езеро Младост е со исти димензии како претходно, вели директорот на ЈПДП Рустеми

Патот е рехабилитиран, не е реконструиран објасни Рустеми и затоа не бил проширен

Лани во Велес згаснале 110 фирми

Во текот на минатата 2023 година во државата се затворени 4.330 фирми

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »