Завршена рехабилитацијата на делницата Голозинци- крстосница Горно Врановци

Вредноста на извршените градежни работи изнесуваше 50 милиони денари а се работеше на делница од 11 км. која е проширена од три на пет метри

Зимско работно време на Градскиот пазар

Пазарот во Нова населба останува со истото работно време

Заврши асфалтирањето нa делницата Стари Град - крстосница Богомила

Рехабилитиран е регионален пат во Општина Чашка, во должина од 3,3 км и вредност од 15 милиони денари

Ронтис прекинува со работа до 10-ти ноември, поради случаи на вработени позитивни на ковид-19

Сите вработени ќе бидат исплатени во целост, како да доаѓале на работа -изјавија од компанијата

Заврши асфалтирањето на делницата Оморани - Теово

Рехабилитиран е регионалниот пат во должина од 2,2 км, и вредност од 10 милиони денари

Заврши санацијата на карпата Цуцка, прв пат вакво нешто се работеше во Македонија (фото)

Регионалниот пат Велес- Градско е слободен за сообраќај

Лице кое не било регистриран земјоделец превезувало 480 литри ракија и 40 литри мастика

Ракијата и мастиката биле од домашно производство и против него ќе биде поднесена соодветна пријава

Прилепчани не престануваат да ја пустошат шумата на планината Мукос, вчера шумската полиција откри група од 20 лица (фото)

Запленети се шест моторни пили, 10 кубици дрва и два автомобили лада нива. Против шест лица кривични пријави

Лани во велешко зголемен бројот на туристи

Повеќе туристи имало и домашни и странци, кои во просек во велешките хотели престојувале по два дена

Од засега непознати причини угинаа 60-тина овци на сточар од велешко Раштани

Агенцијата за храна и ветеринарство дала примероци од угинатите овци на испитување, по што ќе се знаат причините

Ланските пожари кај езеро и Ораовец предизвикаа штета од три милиони денари, кај физички лица

Уништени се лозја, бадеми и пчелни сандаци

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183

АНКЕТА »

Дали ФК Борец ќе го мине баражот и од есен ќе игра во Втората фудбалска лига?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »